Yantra Yoga HT 2019


Drömyoga - kurs med Dr Michael Katz 15-17/11


Vi ser fram emot att välkomna Dr. Michael Katz, en av Chögyal Namkhai Norbus äldsta studenter till Malmö i höst. Genom drömyoga kan vi lära oss att medvetet styra våra drömmar och arbeta med dem. Den klarhet vi erfar under drömmarna ger oss insikt och kontroll i våra dagliga liv. De tekniker Michael använder under kursen kommer frånpsykodrama och tibetansk meditationspraktik. Michael Katz har en doktorsexamen i psykologi från New York University, lång erfarenhet av tibetansk buddism och har studerat med många av de stora tibetanska mästarna.


Han är medförfattare och redaktör av boken
Dream Yoga and The practice of natural light (Drömyoga och utövandet i metoden naturligt ljus) tillsammans med Rinpoche Chögyal Namkhai Norbu. Han har också författat boken Tibetan dream Yoga the royal road to enlightenment (Tibetansk drömyoga den kungliga vägen till upplysning) och romanen The white dolphin (Den vita delfinen).


Michael, en av de seniora instruktörerna i organisationen Dzogchen Community, fick behörighet att undervisa drömyoga och meditation av Chögyal Namkhai Norbu och har sedan två decennier undervisat i drömyoga och meditation på Harvard University, Amherst College, Tibet House och andra institutioner och organisationer i mer än 30 länder. Han har även varit med i Discovery channels program
Kraften i drömmar och deltagit i den första Gateways of the mind -konferensen i London, samt en dokumentärfilm som heter Tamara's sacred journey efter att ha lett en grupp till heliga grottor i Tibet 2010.


Lokal: Malmö, definitiv lokal kommer att bestämmas under de kommande månaderna.


Undervisning: Michael kommer att undervisa sittande på en stol. Ibland kommer vi att göra övningar där vi sover, vi kommer meditera och illustrera drömmar tillsammans.


Ta med: solglasögon, en liten spegel, skrivmaterial, filt, liggunderlag/yogamatta, liten kudde, något som kan användas i illustrerandet av drömmar (t.ex. symboliska objekt, nån typ av mask, hattar, alla tar med några saker som vi kan låna av varandra). Undervisningen kommer att ske på lätt engelska.


Krav för deltagande: Inget, alla kan vara med


Tid: 

Fredag: 18.00 – 20.00 Öppen föreläsning. Efter föreläsningen erbjuds kaffe och te.

Lördag: 10.00 – 17.00 Kurs i Drömyoga (lunch 12.30-14.30)
Söndag: 10.00 – 17.00 Kurs i Drömyoga (lunch 12.30-14.30)


Kostnad:

Fredagens öppna föreläsning; 100 kr.
Lördag och söndagens kurs i Drömyoga;
Vid anmälan och betalning före 15 oktober; 1800 kr.
Vid anmälan och betalning efter 15 oktober; 2000 kr.
Den öppna föreläsningen är gratis för dom som anmäler sig till hela Drömyoga kursen.

Rabatt: 500 kr ges i rabatt till ungdomar under 23 år.

Betala på plats eller via swish till Pernilla: 0704-933708


Varmt välkomna!                          Karma Yönten Ling - Föreningen för Tibetansk Buddhism i Malmö - Lund | medlems sidor