Yantra Yoga Vajra Dans våren 2018

Kurs i Vajra Dans ”Vajra Dance That Benefits Beings” med Alar Kukk 7-8/4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vajradans är en viktig praktik inom Dzogchen som undervisas av Chögyal Namkai Norbu. Det är huvudsakligen ett sätt att harmonisera varje individs energi och för att hjälpa till att integrera alla erfarenheter av våra tre existenser, kropp, andning och sinne i kontemplationens tillstånd.

 

Tolv utövare, sex män och sex kvinnor, dansar tillsammans på en stor femfärgsmandala som motsvarar korrespondensen mellan individens inre dimension och yttre dimension dvs omvärlden. Med ljudet av mantrat från Samantabhadras Six Spaces, ett kraftfullt mantra för rensning, kan vi integrera de inre och yttre dimensionerna och harmonisera vår fysiska och mentala energi.

 

Alar Kukk är instruktör i Vajra dans med två diplom (han mottog det första diplomet 2011 och det andra 2015). Han har varit Chögyal Namkai Norbus elev sedan 1999 och bor tillsammans med sin familj i Tallinn där han till vardags arbetar som läkare.

Kursen är öppen för nybörjare.

 

Datum: 7-8/4 2018, lördag 10.00 – 17.00; söndag 10.00 – 17.00

Plats: Studentgatan 2, Malmö, i Sensus lokaler.

Kostnad: 1000 kr (100 kr rabatt för arbetslösa, studenter, sjukskrivna och pensionärer, ytterligare 100 kr rabatt om man är medlem i Dzogchen Community).

Ta med rena strumpor eller dansskor med lädersula för att använda när du står på mandalan. Det behövs inte speciella kläder för att dansa. Kursen kommer att hållas på enkel engelska med möjlighet till översättning.

 

Kursen anordnas i samarbete med Karma Yönten Ling, föreningen för tibetansk buddism i Malmö-Lund.

För anmälan, kontakta: Pernilla Liedgren, 0046 (0) 704-933 708; pernilla@liedgren.se

För info om boende kontakta: Eva Sigeholt 0046 (0) 70-7870624; evasigeholt@hotmail.com

 

För information om Vajra dans innan kursen, se följande länkar:

http://vajradance.net/

https://www.youtube.com/watch?v=var4yRB1Fnc

 

 

Karma Yönten Ling - Föreningen för Tibetansk Buddhism i Malmö - Lund | medlems sidor