Yantra Yoga kurs våren 2018

Maya Zelmin leder två kurser i “Harmonisk Andning” och Yantra Yoga 23-25/2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maya Zelmin är elev till Chögyal Namkhai Norbu sedan 1992. Maya blev internationellt godkänd Yantra yogainstruktör av första nivån 2005 och instruktör av andra nivån 2010. Hon undervisar Yantra yoga i Estland, Norge, Finland och Lettland. Maya Zelmin är också internationellt godkänd instruktör av klassisk yoga och hon har undervisat yoga i över 20 år. Maya Zelmin är gift, har tre barn och bor i Tallinn.

 

Andningskursen pågår från fredag kväll till lördag. Det är en erfarenhetsbaserad workshop för att upptäcka den naturliga och kompletta andningen som kommer att förbättra alla aspekter av ditt liv. Yantra Yogan kommer fokusera på repetition av tidigare undervisning, Vajra Vågen och Rytmisk andning. Både andningskursen och Yantra Yogan är öppen för alla.

 

Kostnad för hela helgen: 1000 kr (för sjukskrivna, arbetslösa, studenter, pensionärer 100 kr rabatt, för medlemmar i Dzogchen Community 100 kr rabatt, total möjlig rabatt 200 kr. Avbetalning är möjlig). Om man enbart vill gå andningskursen (två pass) är kostnaden 500 kr med motsvarande rabatt 50kr/50 kr.

 

För anmälan och frågor, kontakta: pernilla@liedgren.se

 

Fredag 23 februari

18.00-21.00 Harmonisk Andning

 

Lördag 24 februari

10.00-13.00 Harmonisk Andning

15.00 – 18.00 Yantra Yoga

 

Söndag 25 february

10.00 – 13.00 Yantra Yoga

15.00 – 18.00 Yantra Yoga

_ _ _ _ _ _ _ _

 

INFORMATION OM HARMONISK ANDNING

 

En korrekt andning betyder ett friskt liv. En harmonisk andning ger harmoni i livet.

 

Harmonisk andning är en förutsättning för att koordinera sinnets och kroppens funktioner. Det lugnar sinnet, minskar spänningar i kroppen och förbättrar både dina fysiologiska och cerebrala funktioner.

 

Om du minskar problem med din andning, kommer det att ge en positiv effekt på ditt sinne. När andningen är jämn, kontinuerlig, långsam och tyst, slappnar kroppen av och sinnet blir lugnare och mer samlat.

 

Kontrollerad andning används i många avslappningsmetoder och är centralt för yogans ideal och mål. Dess bidrag till hälsa och harmoni är känt i flera österländska kulturer sedan många årtusenden och är nu allmänt erkänd.

 

Harmonisk andning har sitt ursprung i Yantra Yoga, som är en av de äldsta Yoga-formerna och är nedtecknad på 700-talet e.Kr. Den skiljer sig från andra Yoga metoder genom sin integration av rörelse och andning.

 

 

NYTTAN

Ett lugnare, hälsosammare och mer produktivt liv.

 

Mer nyligen har betydelsen av korrekt andningsteknik varit föremål för vidare studier. Andningens många fysiska och känslomässiga fördelar uppskattas mer än någonsin.

 

Korrekt andningsteknik replikerar andningsrytmerna som finns när människor är avslappnade och nöjda. Sinnet känner igen dessa signaler och blir lugnare och mer jordat som ett resultat.

 

Harmonisk andning engagerar helt och hållet alla delar av kroppen som är involverade i andningsprocessen, från cellmembran till ryggmuskler. Det ökar försiktigt cirkulationen i dessa muskler, reaktiverar lymfsystemet, förbättrar syre och optimerar syre produktionen i lungorna.

 

Med kropp och själ i bättre balans blir sömnen djupare och kroppen får mer energi. Den allmänna känslan av välbefinnande kompletteras av möjligheten och förmågan att kunna arbeta effektivare och leva bättre.

_ _ _ _ _ _ _

 

Harmonious Breathing är utformad av Fabio Andrico, en av två huvudlärare i Yantra Yoga. För mer information maila pernilla@liedgren.se eller se: https://www.harmoniousbreathing.com/

Översatt från: harmoniousbreathing.com av Pernilla Liedgren och Eva Sigeholt

 

 

 

 

 

 

Karma Yönten Ling - Föreningen för Tibetansk Buddhism i Malmö - Lund | medlems sidor